Film

Skribent

Emma

3 september 2013 | 19:01

Sean Connerys sista film ratas

Sir Sean Connerys sista film, som även är Skottlands första CGI-animerade film, ratas av filmdistributörerna och sågas av kritikerna.

När filmen "Sir Billi the Vet" har premiär i Storbritannien den 13 september visas den endast på tre biografer innan den släpps på DVD. Sean Connerys sista roll riskerar därmed också att falla i glömska. 

"Sir Billi the Vet" är en animerad film där Connery gör rösten till en excentrisk skateboardåkande veterinär som försöker rädda Skottlands sista bäver. Den har tagit sju år att slutföra, med en budget på 15 miljoner pund. Den sågades efter att ha visats på Sonoma International Film Festival i USA 2012.

Filmens författare och producent, Tessa Hartmann, säger till tidningen The Scotsman att hon är glad att filmen över huvud taget kommer att visas på bio.

- Hundratals filmer kommer ut varje år, så bara att få se filmen på bio är fantastiskt, säger hon.

En recensent skrev om filmen att "datoranimeringen i "Sir Billi" får Pacman att se ut som "Avatar"."

Ändå menar Tessa Hartmann att filmen har blivit väl mottagen. Efterfrågan på DVD:n är redan hög, och man funderar på att göra en uppföljare. Om Sean Connery medverkar även i den kan Hartmann inte svara på.

"Sir Billi the Vet" var tänkt att avsluta Connerys karriär på topp. Den sista spelfilmen som han själv spelade i som inte är animerad är "The League" från 2003.

Med tanke på Connerys val av sista filmer är det trots allt kanske ingen dum idé att han lämnar filmens värld.

| 3 september 2013 19:01 |