The League 2003

The League poster

Synopsis

I det Viktorianska England kretsar handlingen kring en samling enastående personer som alla får ett samtal från en mystisk man som ber om deras hjälp för att stoppa en galning som planerar att starta ett världskrig.
Ditt betyg
2.4 av 625 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The League Of Extraordinary Gentlemen
Biopremiär
1 januari 2003
Språk
Engelska
Land
USA
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Niklas Ottosson

1 januari 2008 | 00:00

1800-talets X-Men

Året är 1899 och ett världskrig håller på att bryta ut men få vet att en galning vid namn The Phantom ligger bakom det hela.

Han har dessutom kidnappat forskare som tvingas uppfinna, för sin tid, högteknologiska vapen. För att förhindra kriget samlar den brittiska underrättelsetjänsten ihop en samling litterära karaktärer som äventyraren Allan Quatermain, Tom Sawyer, Kapten Nemo, Draculas f.d. brud Mina Harker, Den osynlige mannen, Dr. Jekyll och Mr. Hyde för att nämna några som tillsammans ska rädda världen. Men i deras tid är det inte lätt att resa snabbt så till deras förfogande har dom Kapten Nemos legendariska ubåt Nautilus. Det blir en fartfylld och annorlunda resa som man inte är van vid att se på bio.

Jag var lite misstänksam mot The League, LXG, The League of extraordinary gentlemen eller vad den nu kallas för, den baseras på en serietidning jag aldrig ens läst, förutom Sean Connery så vad det inga större namn i rollistan och jag har läst allt för många usla recensioner så jag förväntade mig ett platt, tråkigt och slafsigt hantverk till film. Men mot alla förväntningar var jag extremt underhållen under stort sätt hela filmen. Jag fastnade nästan direkt för miljöerna som utnyttjas med snygga färgskalor, den viktorianska stilen men framför allt karaktärerna som är så skilda varandra att dom närmast kan lika föregångare till X-men med alla sina speciella förmågor. Specialeffekterna är välgjorda, den gigantiska Mr Hyde ser alltid trovärdig ut, kollapsande byggnader i Venedig ser häftigt ut, den onsynlige mannen är felfri men särskillt ubåten Nautilus är slående.

Den är grymt snyggt designad och scenerna där den glider runt i atlanten eller Venedigs hamnar är slående vackra. Att filmen sen kanske inte är spännande till 100% gör inget eftersom jag gillade i stort sätt allt annat. Skådespeleriet är stabilt. Sean Connery är cool och slagkraftig, Stuart Townsend är härligt ytligt fåfäng och Peta Wilson är perfekt som den strikta men dödliga Mina. Så hur sammanfattar jag The League? En kul, snygg och annorlunda bioupplevelse. Filmen står helt på egna ben och jag ser gärna en uppföljare till skillnad från en viss Lara Croft.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The League
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu