Film

Skribent

MovieZine

2 mars 2020 | 19:30

Se trailern till svenska skräckfilmen "Huset vid skogens slut"

En ny svensk independent-rysare släpps på streaming den 23 mars.
Redan år 2014 publicerade vi den första teasern till Jonathan Katzeffs rysare "Huset vid skogens slut". Sex år senare är filmen färdig för premiär, och om bara några veckor släpps den över hela Norden.

Filmen följer Astrid, som blir våldsamt överfallen av en inbrottstjuv i sin lägenhet. För att bearbeta det som hänt åker hon till sin familjs stuga, för att umgås med sin syster Louise och deras mamma Stina. Väl ute i stugan försvinner Stina och Louise, och förövaren dyker än en gång upp för att avsluta vad som avbröts i Astrids lägenhet.

Snart lär sig Astrid att förövaren bara är en liten del av något mycket större än vad hon någonsin kunnat föreställa sig. Kolla in den nya trailern:
 
 
Regissören Jonathan Katzeff berättar för MovieZine om hur han hittade ett av sina gamla manus i en flyttkartong:

- Manuset skrev jag under en natt när jag var elva år och det var fantastiskt underhållande och utan några pretentioner. Det var den orädda fantasin och drivet i berättelsen som fick mig att plocka upp manuset igen 20 år senare. Manuset uppdaterades men hela tiden men respekt för den ursprungliga idén.

Tanken var att ha roligt under inspelningen, och göra filmen som han själv hade velat se. Men projektet växte:

- Filmen skulle lekas fram under en vecka i en oktober, men manuset spred sig och plötsligt stod vi där med ett helt professionellt filmteam. Så det var bara att köra på och följa med vågen som svepte med oss in i en seriös produktion.

Vad gör den här filmen annorlunda mot andra “cabin in the woods”-filmer?

- Inte för mycket hoppas jag, då jag på ett plan försöker vara genren trogen, samtidigt som filmen bjuder på ett djupt plan också. Kortfattat skulle jag beskriva filmen som ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” möter “Evil Dead” vilket jag ändå i sig tycker känns unikt.
 
I huvudrollerna syns Alexandra Alegren, Andrea Larsdotter, Maria Grip och Minna Treutiger. "Huset vid skogens slut" finns att streama den 23 mars.
| 2 mars 2020 19:30 |