Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 oktober 2022 | 14:30

Se trailern till starka dramafilmen "Women Talking"

Sarah Polley regisserar en av årets vackraste och mest berörande filmer.
Den kommande dramafilmen "Women Talking" utspelar sig i ett religiöst samhälle där kvinnorna har fått nog. De har blivit systematiskt våldtagna av männen under flera års tid, och lurats till att tro att det var andar som förgrep sig på dem.
 
Nu samlas de för att diskutera vilken framtid de vill skapa för sig själva och sina döttrar. Ska de lämna kolonin, eller stanna kvar och slåss? Och kan de förlåta sina förövare?
 
Se den nysläppta trailern här:
 
 
Sarah Polley har skrivit manus och regisserat efter Miriam Toews roman "Kvinnor som pratar". I samband med trailern släpps också en featurette som ger en inblick i skapandet av en visuellt vacker film, och tankarna bakom en både provocerande och högaktuell story.
 
- Boken lämnade ett starkt avtryck på mig. Den säger hårda sanningar om ilska, tro och förlåtelse (...) Vi lever i en tid då mycket måste förändras. Den här filmen visar upp människor som måste föreställa sig en annan framtid, säger Polley.
 
Bskom kulisserna på "Women Talking":
 
 
I den stjärntäta rollistan finns Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Judith Ivey, Ben Whishaw och Frances McDormand. "Women Talking" får USA-premiär i december, och kommer sannolikt på svenska biodukar i början av 2023.
| 11 oktober 2022 14:30 |