Film

Skribent

Viktor Eriksson

17 november 2023 | 20:30

Se trailern för dokumentären som avslöjar allt om “Star Wars” ökända julspecial

“A Disturbance in the Force” som släpps digitalt och på Blu-Ray den 5 december.
Det finns många som har åsikter om vad den sämsta “Star Wars”-filmen är. Det är förmodligen för att det idag finns väldigt få som faktiskt har sett “Star Wars Holiday Special”. En julspecial med originalskådespelarna Mark Hamill, Harrison Ford och Carrie Fisher som sändes en gång i november 1978 och fick så uselt mottagande att den aldrig visats igen eller släpptes. I Sverige hette julspecialen istället "Stjärnornas krig och fred" och visades, i en något nedklippt version, på SVT:s TV2 den 31 maj 1979.
 
Nu släpps en bakom-scenerna-dokumentär, “A Disturbance in the Force”, som kommer skildra hur julspecialen blev till och hur George Lucas kunde gå med på att godkänna den. Dokumentär är regisserad av Jeremy Coons och Steve Kozak och i den syns bland annat Kevin Smith, Weird Al Yankovic och Seth Green.
 
“A Disturbance in the Force” släpps digitalt och på Blu-Ray den 5 december. Om den blir tillgänglig hos svenska återförsäljare samma datum är just nu oklart. Du kan se trailern för dokumentären nedan.
 
 
Men när vi ändå är här, vilken är den sämsta "Star Wars"-filmen? 
| 17 november 2023 20:30 |