Film

Skribent

Thomas Linnaeus

17 april 2023 | 17:30

Kritikerhyllade filmen om Emmett Till finns nu att se digitalt

Filmen “Till” från regissören Chinonye Chukwu släpps idag på tjänster såsom SF Anytime och iTunes.
Filmen om Emmet Till och hans familj, “Till” släpps digitalt idag. Den biografiska dramafilmen handlar om efterföljderna av det uppmärksammade lynchningen av den 14-åriga pojken Emmett Till.
 
Mordet blev väldigt omtalat just för att mamman lät publicera fotografier på den avlidne pojken i olika amerikanska tidningar. Detta skockade 50-talets USA, och var en av anledningarna till att medborgarrättsrörelsen formades och drog igång.
 
 
I huvudrollen ser vi Danielle Deadwyler som spelar hans mamma, och Jalyn Hall i rollen som Emmett själv. På registolen sitter Chinonye Chukwu, som tidigare gjort fängelsedramat “Clemency”.
 
Filmen hade premiär i oktober 2022 och blev snabbt favorittippad på senaste Oscarsgalan. Men trots fina recensioner blev “Till” inte nominerad till något av priserna. Konstigt, med tanke på att filmen har fina 96% på RottenTomates.
 
Hos oss på MovieZine skrev recensenten Annika Andersson: “paketet må vara konventionellt men ingredienserna är utstuderade och, som sagt, Deadwyler i Chinonye Chukwus regi känns som en riktig Oscarsmagnet”.
 
"Till" är nu tillgänglig för streaming på flera VOD-tjänster, däribland SF Anytime och iTunes.
| 17 april 2023 17:30 |