Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 maj 2024 | 19:30

Se teasern till skräckisen med Demi Moore som chockar festivalpubliken i Cannes

Vissa kallade den en ”omedelbar klassiker” - andra lämnade visningen i filmfestivalen i Cannes. Se teaser-trailern till ”The Substance” här.
Reaktionerna har varit starka och delade efter premiären av skräckfilmen ”The Substance” i söndags. Filmen är skriven, regisserad och producerad av franska Coralie Fargeat (”Revenge”) med Demi Moore och Margaret Qualley (”Poor Things”) i huvudrollerna.
 
Moore spelar en skådespelare vars stjärnstatus falnat och som avskedas från sitt jobb för fitness-videor då hon anses för gammal. Hon kommer i kontakt med ett företag som erbjuder "en yngre och bättre version" av dig själv i form av en mystisk substans.
 
Satiren beskrivs som ”feministisk body horror” med magstarka, chockerande och motbjudande scener. Medan vissa har kallat den "en sjuk och obekvämt tokrolig mardröm”, "en omedelbar klassiker i body horror-genren" och "äckligt och briljant" lär flera i publiken lämnat biografen under pressvisningen.
 
Teasern avslöjar inte alltför mycket men ger oss en smygtitt på Moore och visst är det kul att se stjärnan i den här typen av sammanhang.
 
Se teasern nedan:
 
 
Blir du sugen på ”The Substance”?
| 20 maj 2024 19:30 |