Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

2 december 2015 | 10:00

Se "Star Wars" på den här häftiga "Star Wars"-biografen

I find your lack of popcorn... disturbing.
I mellanvästern i USA, närmare bestämt runt Austin, Texas, drivs en biografkedja som heter "Alamo Drafthouse Cinema". Skillnaden mot en vanlig kedja är att "Alamo Drafthouse Cinema" lägger stor vikt vid att dess besökare ser till att följa vissa etikett-regler. Inget snack, inga mobiler, inget störande beteende. Alltså vad som borde räknas som sunt förnuft på alla biografer men som av någon anledning aldrig följs...

Nu har de hur som helst smällt upp en biograf i Nebraska som är gjord helt efter "Star Wars"-tema. Allt från biljettdisken till panelerna på väggarna är gjorda för att efterlikna utseendet på en "Star Destroyer". Det finns till och med en 10-fots Dödsstjärna i lobbyn!

Kolla in:
- Idén bakom lobbyn är att vi ville konstruera en lobby med ett tema som skulle göra oss unika på Omaha-marknaden och i hela mellanvästern. Vi ville också ha ett tema som var byggt runt en ikonisk film för att på så sätt kunna fördjupa upplevelsen för besökarna. Det var så "Star Wars" kom in i bilden och sedan av en slump offentliggjordes planer på en enorm "Star Wars"-satsning med start i december. Det är en permanent installation och biografen kommer att vara den bästa platsen för att se alla nya "Star Wars"-filmer.

Vilket tema hade du velat se på din biograf?
| 2 december 2015 10:00 |