Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 september 2023 | 14:00

Se "Skam"-favoriten i ny skräckthriller - premiär för "The Nightmare"

Herman Tømmeraas gör sin filmdebut i en norsk rysare. Idag släpps den i Sverige.
I flera år var han känd som "Penetrator-Chris" i den norske succéserien "Skam". Nu gör 26-årige Herman Tømmeraas spelfilmsdebut i "The Nightmare" ("Marerittet"), en rysare om sömnparalys och otäcka drömmar.
 
Han spelar Robby som är tillsammans med Mona (Elli Harboe från "Thelma" och "Succession"). Det unga paret har just flyttat in i sin nya sekelskifteslägenhet i Oslo och står redo för ett nytt kapitel i livet - att bli föräldrar. Då börjar Mona att drömma allt hemskare mardrömmar. 
 
 
Tømmeraas berättar för Red Carpet News om sina dubbla roller i filmen:
 
- Robby är supertrevlig, en jordnära kille, men hon drömmer om honom som allt mer dominant. Först tycker hon det är okej, nästan like lekfullt. Men sen blir det för mycket. Det gör henne obekväm och förvirrad. Hon vaknar upp och har blåmärken.
 
- Så jag spelar två karaktärer i filmen. En riktigt trevlig och en inte lika trevlig. Det är den perfekta rollen! Det var riktigt kul.
 
 
"Det är också kul att man valt att belysa förryckt sexualitet som ett utlösande faktor med en påtaglig skillnad på verklighetens mjuka Robby och den sexiga casanova han är i mardrömmarnas värld" skriver MovieZines recensent. "The Nigthmare" fick högt betyg av oss.
 
"The Nightmare" finns idag att hitta som köpfilm på svenska VOD-tjänster som SF Anytime och Blockbuster.
| 25 september 2023 14:00 |