Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 november 2022 | 22:00

Se första bilden från Woody Allens kommande franska thriller

“Annie Hall”-regissören återvänder till filmernas värld med den nya thrillern “Wasp 22” - som är en tillfällig titel.
Likt Roman Polanski har Woody Allen övergett Hollywood för den franska filmindustrin efter att ha hamnat i blåsväder. World of Reel rapporterar att en första bild från regissören kommande thriller har släppts. Projektet går under den tillfälliga titeln “Wasp 22” (Woody Allen Summer Project 2022) och utspelar sig i Paris.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I rollistan ser vi Lou de Laâge (mest uppmärksammad för sin rolltolkning i franska filmen “Breathe” och Melvil Poupaud (från bland annat Wachowski-syskonens “Speed Racer”). Filmfotografen Vittorio Storaro, som Allen arbetat med flera gånger är även tillbaka, och enligt honom bestämmer sig regissören oftast för titeln efter att inspelningen och klippningen är färdigställd. Storaro vill dock inte berätta allt för mycket om filmen:
 
- Jag kan handlingen, men med Woody är sekretessen ett måste. Jag skulle dock inte jämföra den med [thrillern] "Match Point". Manuset är en mästerlig blandning mellan drama och komedi, som visar sig på väldigt olika sätt. Jag kan säga att filmen utspelar sig i nutid, det blir skratt, men också rysligt mörker.
 
Woody Allen har de senaste åren anklagats för sexuella övergrepp och närmanden. Regissören har själv förnekat dessa påståenden men trots det har hans karriär påverkats. “Wasp 22” är hans första film sedan “Rifkin's Festival” som släpptes under 2020.
| 10 november 2022 22:00 |