Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

29 mars 2016 | 17:00

Kan du öppna en öl mer splattrigt än i nästa säsong av "Ash vs Evil Dead"?

Den första bilden från kommande Säsong 2 är här och det är blött på flera sätt.
Om du är ett fan av kult-skräck-klassikern "Evil Dead" från 1981, är det mycket troligt att du också följer nya TV-serien "Ash vs Evil Dead" med allas vår favorit-B-skådis Bruce Campbell som Ash. Tyvärr får vi vänta ett bra tag fortfarande på den andra säsongen - tills Halloween på C More - men idag släppte TVInsider en första bild från vad som komma skall.

De nya avsnitten bjuder in oss på ett sjuhelvetes grisa-partaj, verkar det som! Säsongen tar vid där den första slutade och Ash har dragit sig tillbaka till ett skönare liv i Florida efter att ha slagits mot Deadites. Vilken bättre tillvaro finns det än att knäcka en öl med sin motorsågsarm, liksom?- Det här är det naturliga sättet att tappa upp ölet på om du har en motorsågsarm, säger Craig DiGregorio som är exekutiv producent. Tråkigt nog för Ash blir festen kortlivad då han måste tillbaka hem och fortsätta kampen mot Ondskan.

Lustigt nog är det precis den här typen av tunnor som används för de enorma mängder blod som används på splatter-produktionen. Det förklarade Bruce Campbell under marknadsföringen av den första säsongen, förra året.

- Vi har en tunna som vi rullar fram. Och det står "tryckpump" på, så en går in i ena änden och en kommer ut ur den andra. Och emellan dem är den mängd blod som ryms inuti en tunna. Vi tömde tunnan.

Tunnorna töms på löpande band under en dag av inspelning och det är inget konstigt i det när ursprungliga regissören för "Evil Dead" - Sam Raimi - har skrivit och producerar TV-serien. Nya på rollistan för i år enligt Movieweb är Lee Majors, som ska spela Ashs farsa, samt Ted Raimi (Sams lillebror) som ska spela Ashs barndomskompis Chet Kaminski.

Ash har spenderat de senaste 30 åren med att undvika ansvar, mognad och farorna från Evil Dead, tills en Deadite-våg har brutit ut och Ash är mänsklighetens enda hopp.

Bruce Campbell är en av de roligaste skådespelarna jag vet och har gjort sig ett namn som äkta B-skådis. Har man gjort en huvudroll som den riktiga Elvis Presley med cancer på kuken och som tillsammans med John F. Kennedy slåss mot mumier på ålderdomshemmet där de bor (japp, du måste se "Bubba Ho-Tep") så har man haft den perfekta skådespelarkarriären i min bok.

Är du ett fan än av "Ash vs Evil Dead"?
| 29 mars 2016 17:00 |