Serie

Skribent

MovieZine

4 februari 2022 | 15:25

Se en vild första teaser till Netflix-serien "Clark" med Bill Skarsgård

Bankrån, sex, sanningar och lögner. Det kommer gå vilt till när Jonas Åkerlund regisserar historien om den ökände svenska bankrånaren som gav upphov till Stockholmssyndromet.
Idag släpps en första titt ur serien "Clark", med Bill Skarsgård i huvudrollen som Clark Olofsson – den ökända svenska bankrånaren och mannen som gav upphov till uttrycket ”Stockholmssyndromet”. En kriminell rockstjärna, kommenterar regissören Jonas Åkerlund, som verkar ha skapat en serie med lika mycket rock'n'roll-attityd:

- Han är en mästermanipulatör, en svartbältesförförare, en mediestorm med ett psykotiskt sinne och allt däremellan. Med en kvick humor för att matcha hans manipulativa förmåga, kommer den här serien att ta tittaren på en resa tillbaka till det svängande 60- och 70-talet och vidare in i mörkret på det sena 70- och 80-talet.
 
- Det är historien om Clark Olofsson som vi inte har sett förut, berättad av Stockholmssyndrom-mannen själv – den förbryllande mannen bakom alla brott, tillägger Åkerlund.
 
 
I rollistan finns också Adam Lundgren, Vilhelm Blomgren, Björn Gustafsson, Malin Levanon, Linus Wahlgren, Claes Malmberg, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Rachel Mohlin, Henrik Lundström, Arja Saijonmaa, Emil Algpeus, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström Bolmgren, Babben Larsson, Henrik Hjelt, Kristian Luuk, David Batra och många fler.
 
Teaser-trailern meddelar att serien "kommer snart på Netflix", vilket gissningsvis innebär en premiär någon gång i vår.
| 4 februari 2022 15:25 |