Serie

Skribent

Anders Eklöf

30 januari 2023 | 20:54

Se en första bild på karaktärerna i Netflix "One Piece"-serie

Netflix bjuder på en första bild på piraterna Luffy, Nami, Sanji, Usopp och Roronoa Zoro.
Under 2023 har den efterlängtade Netflix-serien "One Piece" premiär, som är baserad på oerhört populära mangaserien av  Eiichiro Oda som är uppe i över 1000 kapitel sedan den började publiceras i det japanska magasinet Weekly Shōnen Jump 1997.
 
För ett par år sedan fick vi veta att mangaserien som har sålt i över 490 miljoner exemplar världen över ska bli en otecknad tv-serie i 10 avsnitt på streamingtjänsten.
 
Serien som handlar om den unga mannen Luffy som ger sig ut på ett hisnande äventyr för att bli den mäktigaste piraten i världen och hitta den legendariska skatten One Piece.
 
Vi vet sedan tidigare att Iñaki Godoy ("Who Killed Sara?") spelar Luffy, Mackenyu Arata ("Pacific Rim: Uprising") är Roronoa Zoro, Emily Rudd ("Fear Street"-filmerna), Taz Skylar ("Boiling Point") är Sanji och Jacob Romero Gibson ("Greenleaf") är Usopp.
 
Nu har en första bild på hur skådespelarna kommer se ut som karaktärerna dykt upp, som dock bara visar deras ryggar med skeppet Going Merry i bakgrunden (se även en poster längre ner).
 
Fe7726e95443299e61fb8427e32d38b7 one 20piece 201
Från vänster: Sanji, Nami, Luffy, Usopp och Roronoa Zoro.
 
Manusförfattare, showrunner och executive producer för "One Piece" är Steven Maeda ("The X-Files", "CSI: Miami" och "Lost"), tillsammans med Matt Owens ("Luke Cage" och "Agents of S.H.I.E.L.D").
 
För ungefär ett år sedan fick vi en live action-version av den kultförklarade animeserien "Cowboy Bebop" på Netflix, som dock inte fick särskilt överdrivet positiv kritik och lades ner efter en säsong
 
Enligt nya uppgifter ska originalets skapare Shinichirō Watanabe ha tagit sig igenom en scen, för att sedan ha sagt att han var väldigt missnöjd med resultatet och att han borde varit delaktig i produktionen.
 
För "One Piece" är dock mangaseriens skapare Eiichiro Oda även executive producer, så det finns lite hopp om att det här kan bli bra. Originalet är dock så pass älskat av oerhört många människor och jag tror att det kan bli svårt att göra den rättvisa, så det återstår att se om den blir något att ha...
 
Tror du att "One Piece" kan fungera på Netflix?
 
Fe7726e95443299e61fb8427e32d38b7 one 20piece 202
| 30 januari 2023 20:54 |