Serie

Skribent

Anders Eklöf

10 november 2021 | 14:00

De får rollerna i Netflix otecknade "One Piece"-serie

Den otecknade tolkningen av den populära mangaserien "One Piece" har fått sig en internationell rollista.
För några år sedan fick vi veta att en av världens mest populära japanska mangaserier, "One Piece", ska bli en otecknad tv-serie på streamingtjänsten Netflix. 
 
Serien som handlar om den unga mannen Luffy som ger sig ut på ett hissnande äventyr för att bli den mäktigaste piraten i världen och hitta den legendariska skatten One Piece, har än så länge fått 10 episoder beställda av streamingtjänsten. 
 
Nu har vi fått veta vilka som spelar de olika karaktärerna i serien. Den som spelar Luffy är Iñaki Godoy ("Go, Youth!" och "Who Killed Sara?"), Roronoa Zoro spelas av Mackenyu Arata ("Pacific Rim: Uprising", Nami av Emily Rudd ("Fear Street"-filmerna och "Hunters"), Sanji spelas av Taz Skylar ("Boiling Point") och Usopp av Jacob Romero Gibson ("Greenleaf"). Det berättar sajten Variety
 
Large 33bb5009f79d5ebffc859987590f4b7b one piece netflix cast
 
Mangaserien "One Piece" publiceras i det japanska magasinet Weekly Shōnen Jump sedan 1997 och är uppe i över 1000 kapitel, nästan lika många animeavsnitt och böckerna har sålt i över 490 miljoner exemplar världen över. 
 
- Det är inte lätt att arbeta med så många människor från så olika kulturer, men det är exakt den processen som kommer göra det här till något alldeles extra. Nu är vi redo att avslöja skådespelarna, för rollistan kommer tydligen läcka annars. Deras ansikten, storleken på deras munnar och händer, aura, röster, skådespelartalang och längd balanserar Straw Hat-piraterna perfekt. Det kommer dröja ett tag till innan serien är klar, men vi ska göra vårt bästa för att leverera en tv-serie som vi är säkra kommer uppskattas av en publik över hela världen. Se fram emot fler uppdateringar i framtiden, säger seriens skapare Eiichrio Oda. 
 
 
Steven Maeda är manusförfattare, showrunner och executive producer för "One Piece" (som arbetar med projekt som "The X-Files", "CSI: Miami" och "Lost"), tillsammans med Matt Owens ("Luke Cage" och "Agents of S.H.I.E.L.D"). Serien produceras av Netflix och Tomorrow Studios (kommande "Cowboy Bebop" och "Snowpiercer), där även Eiichiro Oda hjälper till som executive producer. 
 
- Vi är peppade på att få sätta segel med en så här fantastisk och begåvad rollista. Att hitta rätt folk som kunde passa för det rätta utseendet, känslorna och handlingarna var en lång och svår utmaning, på samma sätt som jakten på One Piece. De har redan börjat jobba hårt för att ge liv till de här karaktärerna och du kommer lära dig att älska dem lika mycket som deras förlagor. Vi ser fram emot att visa er vad vi skapat, säger Maeda och Owens.
 
När "One Piece" har premiär på Netflix är ännu oklart, men innan dess får vi en live action-tolkning av den populära animeserien "Cowboy Bebop" (19 november). 
 
 
Har du läst eller tittat på "One Piece" genom åren? Tror du att den kan fungera i live action? 
| 10 november 2021 14:00 |