Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 december 2021 | 17:00

Netflix skrotar sci-fi-serien "Cowboy Bebop" efter mindre än en månad

Det blir bara en säsong av Netflix påkostade live action-adaption av den hyllade animeserien "Cowboy Bebop".
THR rapporterar att Netflix har beslutat sig för att lägga ned sci-fi-serien "Cowboy Bebop" efter bara en säsong. En nyhet som i sig möjligtvis inte är helt oväntad, med tanke på hur serien fått ett ganska ljummet mottagande från både kritiker och tittare. 
 
Det som däremot verkar förvåna även tittarna som har hunnit ge serien en chans, är faktumet att serien fick mindre än en månad på sig innan Netflix valde att kasta förhoppningarna om en fortsättning på rymdskroten. Personligen så diggade jag säsongen tillräckligt för att se färdigt den (jag gillar jazz, vilket verkar ha varit ett krav för att uppskatta serien), men kan samtidigt förstå att "Cowboy Bebop" var alldeles för dyr att göra - om inte tillräckligt många tittare gav den en chans.
 
Men frågan är samtidigt hur mycket Netflix invecklade algoritmer faktiskt har hjälpt till att lyfta fram den nya sci-fi-serien i sin app, med tanke på att många i sociala medier nu klagar på att man inte ens visste om att serien hade haft premiär ännu. Fast nu är det alltså redan för sent. Enligt Netflix själva hade serien hunnit driva in 74 miljoner tittade timmar sedan sin premiär, men föll med hela 59% mellan den första och andra veckan... vilket resulterade i nedläggningen.
 
 
Hela den första säsongen går nu att se på Netflix, men kommer likt andra efterlängtade 2021-serier som "Y: The Last Man", "Jupiter's Legacy", "Turner & Hooch" och "Rebel" inte att komma tillbaka med mer än sina första säsonger från i år.
 

Läs också: "Y: The Last Man" nedlagd efter en säsong

 
Hann du ge "Cowboy Bebop" en chans? Hade du velat få fler säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 10 december 2021 17:00 |