Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 maj 2015 | 15:00

Se Eli Roths galna studentfilm

Han är känd som "The Bear Jew" från "Inglourious Basterds" och som hjärnan bakom "Hostel"-filmerna. Nu går det att se hans första film online, och den är fullständigt bananas.
Eli Roth långfilmsdebuterade år 2002 med skräck/gore-festen "Cabin Fever", som handlade om ett gäng ungdomar som blir utsatta för ett köttätande virus under en fest ute i skogen.  Han följde upp den med "Hostel" år 2005, producerad av ingen mindre än Quentin Tarantino, en film som verkligen satte Roths namn på kartan och som tillsammans med "Saw" var en starkt bidragande orsak till att tortyrporrs-genren fick ett stort genomslag hos biopubliken.

Nu finns hans examensfilm från filmskolan att se online för första gången, och det är en totalt urflippad historia om milkshakes, Ronald McDonald och en väldigt Hitler-aktig Mayor McCheese. Titeln är en tydlig hommage till Tarantino; filmen heter nämligen "Restaurant Dogs".

Innan kortfilmen drar igång berättar Eli Roth själv en del kring hur han gjorde filmen, och vad hans lärare tyckte. De var uppenbarligen inte fans... 

Kort sagt, vill du lära känna Roths psyke lite bättre, kolla in klippet här
(Högerklicka och välj "Öppna länk i ny flik", om länken krånglar.)
| 3 maj 2015 15:00 |