Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 februari 2014 | 21:30

Se de första tolv minuterna ur "The Red Road"

Jason Momoa har gått vidare från Khal Drogo i "Game of Thrones". I dramaserien "The Red Road" spelar han istället amerikansk urinvånare.

"The Red Road" är ännu en originalserie från amerikanska Sundance Channel som stått bakom kritikerhyllade draman som "Rectify" och "Top of the Lake". I "The Red Road" handlar det om motsättningarna mellan invånarna i en liten New York-stad och ursprungsbefolkningen i de närliggande Ramapo Mountains.

Martin Henderson spelar en väderbiten och erfaren sheriff som kämpar för att hålla de två sidorna i schack. Jason Momoas rollfigur är en ex-fängelsekund som tillhör indianstammen i bergen, men har känningar i bägge lägren.

- Fantasy och sci-fi är kul och det finns inga begränsningar i de världarna, säger hawaiianskfödde Momoa i en intervju med THR och fortsätter:
- Men när det här dök upp visste jag att det var för mig, precis som med Drogo.

"The Red Road" skapades av Aaron Guzikowski (som skrev manus till "Prisioners") och säsong ett består av sex delar. Utöver Martin Henderson och Jason Momoa ses även Momoas fru Lisa Bonet, Julianne Nicholson och Tom Sizemore i rollerna.

Premiär 27 februari i USA.

Här kan du se de första tolv minuterna »

| 18 februari 2014 21:30 |