Serie

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2023 | 20:15

Se "Bridgerton"-stjärnan i vårens stora äventyrsfilm på bio

"En storslagen, gammeldags popcornfilm" - så säger skådespelaren Regé-Jean Page om bioaktuella "Dungeons & Dragons".
En av vårens stora överraskningar på bio är tveklöst "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves". Filmen bygger på ett populärt rollspel som många visserligen kanske har missat, och en sågad filmadaption från år 2000 gör sig möjligen påmind. Men inget av det spelar någon roll för kritikerna har sagt sitt - det här är ett härligt filmäventyr du inte vill missa.
 
Och när jag fick en pratstund med skådisarna häromveckan passade jag på att fråga Regé-Jean Page vad "Dungeons & Dragons"-filmen har som får den att sticka ut bland andra storfilmer bioutbudet.
 
Dungeons? Check. Dragons? Check.
 
Page berättar att det var filmens hjärta och humor som han fastnade för:
 
- Alla vi fick manus, och undrade hur detta ska bli. När jag hade läst klart skrattade jag så mycket. Jag gillade att spendera tid med dessa karaktärer. Det finns så mycket hjärta och humor. Det kändes som en värld jag ville vara i.
 
- Den verkliga magin som John och Jonathan (regissörerna) bidrog med var att ja, det finns drakar och magi och svärd, men det är inte vad filmen handlar om. Det är inte vad Dungeons & Dragons handlar om. Det handlar om människorna, om hjärtat och om alla galna och korkade äventyr. Att hitta sin nya familj, och upptäcka hur man blir hjälte, det är den verkliga skatten.
 
Regé-Jean Page mötte fans på LA-premiären. Foto: Paramount
 
Stjärnan från "Familjen Bridgerton" dyker upp i rollen som stilig riddare, en av sex huvudpersoner i fantasyfilmen. Han jämför "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" med de pampiga och humoristiska äventyrsfilmerna från förr:
 
- Det känns som de där gamla filmerna när man gick på bio med sina vänner, man hade kul och fick skratta och fick mycket att prata om. Det är en storslagen, gammeldags popcornfilm som man har roligt med.
| 31 mars 2023 20:15 |