Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 juli 2020 | 22:01

Se de första spelsekvenserna från "Assassin's Creed Valhalla"

Ubisoft avslöjade även när det efterlängtade spelet släpps i butik.
För några veckor sedan utannonserade utvecklarna Ubisoft spelet "Assassin's Creed Valhalla", som den här gången kretsar kring vikingatiden. Tills nyligen hade vi dock inte fått se några faktiska spelsekvenser. 
 
Under det digitala eventet Ubisoft Forward fick vi till slut se 30 minuter från det kommande vikingspelet. 
 
 
I genomgången får vi bland annat se hur striderna fungerar, seriens viktiga delar fokuserade på smygande, stora slag mot stora slott och hur den öppna världen kommer att fungera. 
 
I "Assassin's Creed Valhalla" tar du dig an rollen som vikingen Eivor, som efter ett krigshärjat liv i Norge reser till medeltidens England tillsammans med sin klan för att hitta nya marker att erövra.
 
För den som inte har en halvtimme över finns även en kortare trailer: 
 
 
En intressant ny funktion är att du kan byta kön på Eivor när du vill, till skillnad från föregångaren "Assassins Creed Odyssey" där du fick välja mellan att spela som Alexios eller Kassandra i början av spelet. 
 
"Det var viktigt att göra det tillgängligt för spelaren. Det är något som spelaren kan bestämma för hur de vill spela, eftersom det har en viss inverkan på berättelsen, men det är inte två olika berättelser. Det är samma historia oavsett vad din karaktär väljer", säger spelets regissör Eric Baptizat till sajten Gamesradar
 
"Assassins Creed: Valhalla" släpps till Playstation 4, Xbox One och Stadia den 17 november. Vid ett senare tillfälle kommer det även till Playstation 5 och Xbox Series X. 
 
Är du peppad på att få ta dig an vikingatiden? 
| 13 juli 2020 22:01 |