biotoppen

Skribent

Alexander Kardelo

17 januari 2022 | 13:15

"Scream" utmanar "Spider-Man" på biotoppen

Nya skräckfilmen är tvåa i Sverige och etta i USA efter premiärhelgen.
Efter fem veckor som regerande biomästare har "Spider-Man: No Way Home" äntligen fått lite konkurrens. Nya skräckfilmen "Scream" startar filmåret 2022 med skrämmande bra resultat.

I USA landade biointäkterna på över 30 miljoner dollar under premiärhelgen, skriver Box Office Mojo. Tillräckligt för att ta över förstaplatsen på amerikanska topplistan. Och här i Sverige placerar sig "Scream" som nummer 2 på biotoppen, strax efter Spider-Man. Inte illa för en 25 år gammal franchise som troddes vara död och begraven.

Den svenska biotoppen är annars i stort sett oförändrad. Animerade "Sing 2" hittas på tredjeplatsen, följd av svenska dramat "Utvandrarna" och actionpackade "The King's Man". Ny på listan är också barnfilmen "Pelle Kanin 2" på plats 7.

Pandemin har fått flera stora januaripremiärer att flytta på sig. Både superhjältefilmen "Morbius" och biografin "Jag är Zlatan" släpps istället senare i vår. Vem som ska utmana om förstaplatsen härnäst är inte solklart - har kanske den charmiga svenska feelgoodfilmen "Ur spår" en chans när den släpps 28 januari? Eller blir det upp till Roland Emmerich och katastroffilmen "Moonfall" den 4 februari?
| 17 januari 2022 13:15 |