Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

8 september 2023 | 21:45

“Scream”-skaparen vill att Neve Campbell kommer tillbaka

Kevin Williamson som skrev första fyra filmerna i serien vill ha tillbaka Campbells numera ikoniska Sidney Prescott.
Williamson satte tillsammans med Wes Craven igång “Scream”-serien redan 1996 och nu är del 7 under utveckling. Huvudrollsinnehavaren Neve Campbells karaktär Sidney Prescott har varit med i varenda film förutom årets “Scream VI” som hon på grund av kass lön skippade.
 
Hon har med filmerna blivit en av de mest populära “final girlsen” i skräckvärlden och kommit undan Ghostface i hela fem filmer. Inför den sjätte delen valde hon att avstå då lönen som erbjöds, enligt henne, inte motsvarade värdet hon som skådespelerska genererat serien.
 
Under en ny intervju i Happy Horror Time-podcasten säger Williamson att han är hoppfull inför Campbells comeback i den sjunde filmen. Han sitter inte på någon “inside information” men påpekar att studion borde betala henne en rättvis lön:
 
- Jag respekterar totalt hennes åsikt. Jag vet exakt hur hon resonerar, jag känner henne väl. Jag älskar henne och det är vad hon gjorde. Det är rätt för henne. Jag älskar alla som är involverade i “Scream” och allt jag kan säga är “betala henne”! Det är vad jag skulle ha gjort, jag skulle ha gett henne pengarna. Jag är säker på att dom kan enas kring en siffra som känns bra för båda delarna och jag hoppas att dom en dag klurar ut det.
 
Då senaste filmen både drog in massvis med pengar och till stor del blev omtyckt av både kritiker och publik bör Paramount egentligen inte ha några problem med att betala det Campbell önskar. Detta är ytterligare ett exempel på varför Hollywood befinner sig i strejk och hur de högsta hönsen både vill ha kakan och äta den.
 
"Scream 7" kommer regisseras av Christopher Landon ("Happy Death Day", "Freaky") och vi väntar fortfarande på ett premiärdatum.
 
Tycker du Paramount bör betala det Campbell önskar?
| 8 september 2023 21:45 |