Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 oktober 2015 | 08:20

Scorseses ”The Irishman” kan göra De Niro yngre

Det är då Benjamin Button kommer till hjälp.
Martin Scorseses gangsterdrama ”The Irishman” är ett länge omtalat projekt som ser ut att återförena några av genrens största stjärnor. Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci står alla redo att berätta den sanna historien om lönnmördaren Frank Sheeran. 

Eftersom filmen följer sina karaktärer under olika perioder av deras liv, kan det bli aktuellt med lite datatrolleri. De Niro berättar för Empires podcast:

- Det finns sekvenser i filmen som går bakåt i tiden. Där experimenterar vi just nu hur jag kan se yngre ut, som i ”Benjamin Button”. Inte bara jag, men även de andra skådespelarna. 

David Finchers ”Benjamin Button” vann en Oscar för sina visuella effekter. Med hjälp av både smink och CGI kunde den då 45-årige Brad Pitt göras både betydligt äldre och yngre. Tekniken har sedan dess förfinats och i somras kunde vi njuta av en 25 år yngre Michael Douglas i ”Ant-Man”

Som tur är har De Niro och de andra haft aktiva karriärer i flera årtionden. Det finns gott om gamla filmer att hämta referenser från, när effektmakarna sätter igång med sitt.

”The Irishman” låter som ett fascinerande tungviktarmöte, och Scorsese har tidigare sagt till MovieZine att det blir hans nästa film efter ”Silence”. Den är å andra sidan nu färdiginspelad och väntar på biopremiär under 2016.

Scorsese och De Niro gjorde sin första film, "Mean Streets", redan 1973.
| 9 oktober 2015 08:20 |