Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 november 2014 | 12:00

Scorsese och Del Toro gör historiskt HBO-drama ihop

"Cortes" är regissörens senaste dopp i TV-grytan.

"Cortes" ska berätta historien om den spanske conquistadoren Hérnan Cortés (1485-1547) som erövrade aztekernas rike; om Malinche, slavflickan som hjälpte honom göra det och om Montezuma*, aztekhärskaren han störtade. 

Serien, som ännu bara är i utvecklingsskedet meddelar Deadline, ska skrivas av Chris Gerolmo ("The Bridge", "Mississippi brinner"), regisseras av Martin Scorsese och produceras av skådespelaren Benicio Del Toro, som också uttryckt önskemål om att få göra titelrollen.

Scorsese gjorde sin TV-debut som regissör för pilotavsnittet av HBO-dramat "Boardwalk Empire" som nyligen tackade för sig efter fem säsonger. Han håller också i regitrådarna för ett annat HBO-projekt, ett ännu odöpt rock 'n' roll-drama som utspelar sig i 70-talets New York och som är ett samarbete mellan Rolling Stones frontman Mick Jagger och "Boardwalk Empire"-skaparen Terence Winter. 

Del Toro  är ingen främling för att spela historiska figurer. Han var colombianske knarkbaronen Pablo Escobar i nyss släppta "Escobar: Paradise Lost" och argentinske gerillaledaren Che Guevara i Steven Soderberghs tvådelade "Che". 


*Omöjligt att inte tänka på Montezumas hämd, eller hur?

| 19 november 2014 12:00 |