RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

25 februari 2020 | 13:15

Scorsese kan ta "Killers of the Flower Moon" till Netflix

Paramount sägs vara oroliga för budgeten som ligger på 225 miljoner dollar. Är det dags för Marty att återgå till streaming?
Martin Scorsese hade förmodligen inte kunnat göra "The Irishman" om det inte vore för Netflix. Dyra specialeffekter gjorde att ingen studio ville finansiera hans film, tills streamingjätten klev in.
 
Netflix hoppades naturligtvis på utdelning i form av Oscarsstatyetter - de uteblev helt, trots tio nomineringar. Men ingen deppar för det. Ett rykte som bland annat Slashfilm publicerat säger att de kan ta över produktionen av Scorseses nästa film, "Killers of the Flower Moon".
 
Anledningen? Paramount är lite nervösa med tanke på att budgeten skenar iväg till 225 miljoner dollar. Då hjälper det inte ens med Leonardo DiCaprio i rollistan, en så pass påkostad film har svårt att tjäna in sina pengar på bio (om det inte handlar om superhjältar).
 
Vi får vänta och se - klart är iallafall att den verklighetsbaserade dramathrillern blir Martys nästa film. Handlingen tar oss till Osage County på 1920-talet, en tid då indianbefolkningen blev rika på olja och sedan mördade en efter en. Vad exakt som kräver sådan mångmiljonbudget är oklart.
| 25 februari 2020 13:15 |