Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 maj 2020 | 23:30

Sci-fi-komedin "Upload" får en andra säsong hos Amazon Prime

"The Office"-skaparens underhållande sci-fi-tvist på livet efter döden, är redan klar för en andra säsong hos Amazon Prime.
Det är bara en vecka sedan den första säsongen av Greg Daniels, skaparen av amerikanske "The Office", sci-fi-komedi "Upload" släpptes hos Amazon Prime. Men Deadline rapporterar redan att streamingjätten har givit serien förnyat förtroende för en andra säsong.
 
Den första säsongen följer apputvecklaren Nathan, och utspelar sig i en snar framtid, när han plötsligt dör under minst sagt mystiska omständigheter. Lyckligtvis har man hunnit uppfinna ett sätt att ladda upp ("Upload") alla dina minnen och skapa en digital version av dig, om du har tillräckligt med pengar. I Nathans fall har hans flickvän mer än tillräckligt med pengar och köper en plats i livet efter detta åt honom... och plötsligt befinner sig Nathan på ett virituellt hotell, helt ägd av sin flickvän.
 
Om upplägget låter som något ur ett "Black Mirror"-avsnitt, så är det faktiskt precis så den första säsongen känns - fast i komediform. Om du dessutom har spelat något form av onlinespel under de senaste åren och köpt själva spelet, för att sedan inse att du även behöver prenumerera på ett online-pass samt då och då betala extra för vissa saker ändå... ja, då vet du precis vilken typ av värld "Upload" gör underhållning av. Och, det blir faktiskt ganska kul!
 
 
Den första säsongen av "Upload" består av totalt 10 avsnitt. I huvudrollen som Nathan hittar vi Robbie Amell och serien är som sagt skapad av Greg Daniels ("The Office"). Daniels är under maj även aktuell med den nya Netflix-serien "Space Force", som återförenar honom med Steve Carell och flera andra ur "The Office"-gänget.
 

Läs också: "Space Force" ser ut att bli årets mest påkostade komediserie

 
Har du hunnit ge "Upload" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 8 maj 2020 23:30 |