Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 september 2023 | 21:15

Schwarzeneggers hjärtoperation gick snett: "Jag var nära att dö"

Den 76-årige actionikonen berättar för första gången om en operation som kunde ha slutat illa.
Arnold Schwarzenegger har länge levt med hjärtproblem, och har genomgått flera operationer. För några år sedan skulle han ersätta en hjärtklaff, och nu berättar han om en operation som kunde gått riktigt illa.
 
- Jag vaknade upp på operationsbordet och läkarna framför mig sa plötsligt:" Förlåt men det gick inte som planerat". De sa att de hade gjort ett misstag och stuckit hål i hjärtväggen. De blev tvungna att snabbt öppna upp mig för att rädda mitt liv. Jag fick panik.
 
 
Actionstjärnan öppnar upp om det läskiga sjukhusbesöket och den svåra återhämtningen i en ny Youtube-video. Där berättar han om hur han bestämde sig för att bli bra igen - ett steg i taget. En sjätte "Terminator"-film skulle spelas in bara några månader senare och han ville se till att komma i toppform.
 
- Man kan inte vända tillbaka klickan, säger han. Jag var mitt i en katastrof. Så hur kommer jag ur det? Man måste växla om, samla ihop sig själv och säga "Ok, här är vad jag måste göra för att lämna sjukhuset."
 
 
Och växlat om har han gjort. Skådespelaren har på senare år satsat på att motivera och inspirera andra till ett bättre liv, bland annat med ett nyhetsbrev om hälsa och träning, skriver Hollywood Reporter.
 
Men skådiskarriären lär fortsätta så länge hjärtat slår. Nyligen såg vi honom i dokumentären "Arnold" och i tv-serien "Fubar" på Netflix.
| 5 september 2023 21:15 |