Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 oktober 2022 | 08:00

Sauron får en större roll i andra säsongen av ”Maktens ringar”

Nu när vi vet vem Sauron är, öppnar det upp för spännande möjligheter. Amazon-seriens skapare pratar om planerna för storskurken från "Sagan om ringen".
Ondskan har kommit till Midgård… och är här för att stanna. Skaparna bakom tv-serien ”Maktens ringar” bekräftar för MovieZine att skurken Sauron får en större och viktigare roll i den andra säsongen.
 
- Den första säsongen handlar om ondska som kliver fram ur skuggorna. I den andra säsongen är ondskan här, den är aktiv och den har en plan. Sauron är såklart en schackpjäs på brädet, och vi ser verkligen fram emot att dyka in i välkända delar av Tolkiens canon, berättar Patrick McKay.
 
Frågan har gäckat tittarna under hela säsongen: vem av karaktärerna vi har fått möta kan vara Sauron i förklädnad? I säsongsfinalen i fredags fick vi äntligen svaret (lugn, det här är en spoilerfri text).
 
 
Under en presskonferens med seriens skapare efter säsongsfinalen fick vi höra mer om hur tankarna gick bakom storskurkens hemliga alter ego:
 
- Det var aldrig någon debatt om saken. Säsong 1 skulle inte vara driven av Sauron som en aktiv, ond skurk. Vi ville hålla honom i skuggorna, men också att han skulle vara en karaktär som är en del av storyn. Hans ondska skulle vara närvarande, säger McKay.
 
- Vi vet att Sauron är förrädisk och kan anta många olika skepnader. Tidigt föddes idén om att han kanske finns någonstans i den här historien, fast man vet inte om det. Och när vi kom på att det skulle bli den här specifika karaktären, så kändes det rätt och spännande för oss.
 
 
Hela den första säsongen av ”Sagan om ringen: Maktens ringar” finns nu att streama på Prime Video.
| 15 oktober 2022 08:00 |