Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juli 2017 | 22:01

Säsongsfinalen av "Fear the Walking Dead" svarar på en viktig fråga

Är hela världen drabbad av zombieviruset eller är det bara Nord- och Sydamerika som har haft lite otur?
Ända sedan Rick vaknade upp på sjukhuset till den nya zombieinfekterade världen i slutet av 2010, när de första "The Walking Dead"-avsnitten började sändas, har fans världen över ställt frågan: "Vad har hänt med resten av världen?"
 
Under natten avslutades den första halvan av den tredje säsongen, med en två timmar lång final. I den fick vi lära oss en hel del om våra karaktärer och vad som driver dem. Samt att det nu står bortom allt rimligt tvivel att "Fear the Walking Dead" är den bästa serien i zombieuniversumet (sin första säsong till trots) hos AMC.
 
De två avsnitten som avslutar den första halvan av säsong tre är packade med massa intressanta saker som Ofelias öde, Madisons barndom och anledningen till varför Walker är ute efter Jeremiah Otto. Men det är Victor Strands (Colman Domingo) radiosamtal med kosmonauten Valery Stepanovich Vashchenk som jag vill lyfta fram.
 
 
- Detta är kosmonaut Valery Stepanovich Vashchenko på Soyuz.
- Hellskotta. 
- Hallå? Är det någon där? Hör ni mig?
- Det här är Victor Strand i Baja i Kalifornien. Jag hör dig klart och tydligt. Känner ni till vad som har hänt i Nordamerika?
- Nordamerika? Min vän, du låter som en amerikan som tror att allt bara händer honom. 
- Så det händer inte bara här?
- Jag såg ljusen släckas i världen tre dagar innan vi skulle återvända. En dramatisk uppvisning. Jag talar till dig från min grav.
 
Så nu vet vi. Efter ett samtal med en kosmonaut som snurrar runt jorden, i väntan på sin egen död, har vi fått det bekräftat. Världen har slocknat och hotet är globalt. Det finns ingenstans våra karaktärer från någon av AMC:s zombieserier kan fly för att undkomma hotet.
 
Du hittar samtliga avsnitt av "Fear the Walking Dead" hos HBO Nordic! 
 
Vad tycker ni om den tredje säsongen av "Fear the Walking Dead" hittills?
| 10 juli 2017 22:01 |