Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 april 2018 | 11:30

Säsong 9 av "The Walking Dead" blir nästan som en helt ny serie

Den kommande säsongsfinalen markerar slutet för allt som har hänt under seriens första åtta säsonger - frågan är hur många som klarar sig till den nionde?
Säsongsfinalen av "The Walking Deads" åttonde säsong är bara några få dagar bort. Och med den, vilket vi rapporterat om tidigare, kommer kriget som härjat serien under de senaste säsongerna äntligen få ett slut.
 
EW har i en intervju med seriens nuvarande showrunner, Scott Gimple, pratat om hans känslor kring att lämna över serien och ansvaret till Angela Kang - som tar över som ny showrunner från och med den nionde säsongen.
 
 
Under intervjun avslöjade Gimple att det inte bara är kriget under de senaste säsongerna som avslutas med den åttonde säsongens finalavsnitt. Utan avsnittet kommer att fungera som ett avslut för de första åtta säsongerna.
 
- Det här finalavsnittet är inte bara ett sätt att runda av [den senaste säsongens] tidigare 15 avsnitt på, utan Angela jag själv och de andra manusförfattarna har alltid pratat om att det här blir ett avslut på de första åtta säsongerna. Den här serien kommer på många sätt vara en helt ny serie med ett större, nytt narrativ från och med den nionde säsongen.
 
Det samma hände med spinoffserien "Fear the Walking Dead", i den dödliga finalen av den tredje säsongen, vilket möjliggjorde Morgan Jones (Lennie James) crossover till den nya - som inte kräver någon förkunskap (av tidigare säsonger). Eftersom endast en handfull huvudkaraktärer ännu var vid liv i slutet den förra säsongen.
 
Frågan är nu om "The Walking Dead" kommer att rensa lika friskt bland sina karaktärer under sin kommande säsongsfinal? Kommentera gärna nedan!
| 12 april 2018 11:30 |