Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 november 2017 | 09:30

Säsong 8 av "The Walking Dead" fortsätter att tappa miljontals tittare

Allt fler zombieälskare har fått nog av "The Walking Dead" och överger nu serien, som för första gången sedan säsong 2 lockat färre än 9 miljoner tittare.
"The Walking Deads" åttonde säsong har fått en minst sagt kämpig början, avsnitt två för säsongen fortsätter nämligen att tappa miljontals tittare enligt TvByTheNumbers. Förra veckan rapporterade vi om att säsongspremiären (tillika det 100:e avsnittet), som drog in 11,44 miljoner tittare, var den tittarmässigt sämsta sedan 2012.
 
Veckans avsnitt ("The Damned") av "The Walking Dead" lockade 8,92 miljoner tittare, vilket visserligen är en ansenlig summa zombieälskare. Men det är också den lägsta tittarsiffran sedan avsnitt tolv av säsong 2, som sändes under våren 2012. Om vi jämför med avsnitt två från den sjunde säsongen (som drog in 12,4 miljoner tittare) är det ett tapp på nästan 3,5 miljoner.
 
För egen del är jag inte alls såld på inledningen av den såkallade "all-out-war"-säsongen, som hittills endast varit packat med känslolös action och en alldeles för välkoordinerad attack från Rick och gänget. Den har rullat på såpass bra att en vändning, där de plockas ned på jorden igen, känns nästan fruktansvärt uppenbar. Hur ska de annars kunna kriga loss i fjorton avsnitt till?
 
Med det sagt, skam den som ger sig - hoppet är det sista som överger en sägs det. Efter en katastrofal inledning av "Fear the Walking Dead" har den serien utvecklats till något riktigt bra. Jag hoppas att det samma kommer att hända med "The Walking Dead". Om det inte sker, och om tittarraset fortsätter, kan framtida säsonger vara hotade - den som lever får se!
 
 

Läs också: "The Walking Dead" kommer att förklara Negans ursprung under säsong 8

 
Vad tycker du om inledningen av "The Walking Dead" hittills? Har dem tappat stinget, eller är serien lika "bra" som vanligt? Kommentera gärna nedan!
| 1 november 2017 09:30 |