Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 november 2017 | 10:00

Säsong 2 av succéserien "The Handmaid's Tale" får premiär i april 2018

Hulu har bekräftat att "The Handmaid's Tale" kommer tillbaka med fortsättningen av Offreds historia i april nästa år.
"The Handmaid's Tale" tog tv-världen med storm tidigare i år när det blev den första tv-serien från en streamingtjänst (Hulu) att vinna i kategorin för bästa dramaserie på Emmygalan. Utöver dramaserie-vinsten plockade serien hem ytterligare sju vinster totalt, däribland Elisabeth Moss första Emmy (hennes sjunde nominering i karriären) för vinsten i kategorin "bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie".
 
Här på MovieZine delade Jenny Ahonen ut full pott till serien i sin "Drabbande dystopi om kvinnoförtryck"-recension över den första säsongen. 
 
- Våldtäkt, misshandel, terror. Och så: en liten strimma ljus. En formidabel Elisabeth Moss visar oss en skräckinjagande framtid i vilken kristna fundamentalister har tvingat in hennes rollkaraktär i ett liv som barnafödande sexslav.
 
 
Hulu bekräftade under dagen igår att den andra säsongen kommer att dyka upp i april 2018. April är för övrigt den månad som de Emmy-sugna serierna brukar släppas, eftersom de då tar slut i princip samtidigt som det är dags att börja rösta fram Emmynomineringarna för året.
 
Den första säsongen av "The Handmaid's Tale" hade också sin premiär i april - det återstår med andra ord att se om de kan upprepa Emmy-bedriften med sin andra säsong med. 
 

Läs också: Evan Rachel Wood bekräftar att "Westworld" kommer tillbaka våren 2018.

 
Har du sett den första säsongen av "The Handmaid's Tale" ännu? Håller du med om att det är en av årets bästa nya tv-serier? Kommentera gärna nedan!
| 15 november 2017 10:00 |