Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 november 2017 | 15:00

Evan Rachel Wood bekräftar att "Westworld" kommer tillbaka våren 2018

Ett helt år har vi hunnit vänta, men nu verkar vi åtminstone närma oss ett exakt premiärdatum för vår långa nedräkning.
"Westworld" tog världen med storm förra hösten, med en tankeväckande första säsong. Människoliknande robotar, tillät vanliga (men rika) människor leva ut sina (mörkaste) fantasier i en vilda western-miljö - framtidens nöjesparker låter oss både mörda och våldta obehindrat. Ett faktum som såklart snabbt väckte debatt kring serien, samt tvingade oss tittare att rannsaka oss själva.
 
Hur långt hade du egentligen varit villig att gå, i en värld där ingen (vad vi vet) tar skada på riktigt, samtidigt som allt ser ut och känns som om det vore verkligt? Efter en titt på den första säsongen av "Westworld" kanske du lyckades lära känna dig själv tillräckligt väl för att kunna svara på den frågan.
 
Frågan seriens fans har ställt sig sedan dess har givetvis varit: när kommer fortsättningen? När den första trailern för säsong två släpptes, under Comic Con i somras, fick vi veta att om allt går som planerat så kommer vi vara tillbaka i "Westworld" någon gång under 2018. Under förra veckan skadade däremot en av seriens skådespelare sig (utanför inspelningarna på sin fritid) vilket har resulterat i att inspelningarna har fått pausas under en tid.
 
Ett oroligt fan av serien ställde därför en fråga till en av seriens huvudkaraktärer på Twitter: "Kan du snälla berätta när "Westworld" kommer tillbaka?"
 
 
Evan Rachel Wood (som spelar Dolores) bekräftade nu, en gång för alla, att "Westworld" kommer tillbaka redan under våren 2018. Med tanke på att det (med största sannolikhet) inte blir någon ny säsong av "Game of Thrones" nästa år, vore det rimligt om "Westworld" fick en april-premiär.
 
April är nämligen den månad när flest "Emmy"-sugna serier brukar lägga sina premiärer - vilket är anledningen till varför "Game of Thrones" i normala fall har sin premiär då. Årets vinnare i kategorin bästa dramaserie, ("The Handmaid's Tale"), hade exempelvis sin premiär under april tidigare i år. 
 
 
Med andra ord, även om "våren 2018" är en lite vag beskrivning tagen ur sitt sammanhang, är det ändå mycket som nu talar för att fortsättningen av "Westworld" kommer tillbaka i april nästa år!
 

Läs också: Gustaf Skarsgård och Fares Fares klara för tunga roller i "Westworld"

 
Har du sett den första säsongen av "Westworld" än - och ser du fram emot fortsättningen? Kommentera gärna nedan!
| 7 november 2017 15:00 |