Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 oktober 2022 | 22:30

Nästa säsong av "Maktens ringar" har nu officiellt börjat spelas in

Den första säsongen av Prime Videos dyrgrip till tv-serie är snart slut, men lyckligtvis har man redan börjat spela in fortsättningen.
THR rapporterar att Prime Video dragit igång inspelningarna av den andra säsongen av "Maktens ringar" under måndagen, vid den nya inspelningsplatsen en bit utanför London.
 
Den första säsongen av den påkostade serien spelades in på Nya Zeeland under en period på hela 18 månader, mitt under pandemin. Förhoppningsvis går inspelningarna avsevärt snabbare den här gången.
 
Inför den andra säsongen har inspelningarna flyttat till Storbritannien, där Amazon Studios sedan tidigare har börjat bygga upp en bas från vilken även många andra av deras produktioner kommer att kunna spelas in framöver. Precis som under den första säsongen så kommer fortsättningen under den andra säsongen att bestå av totalt åtta avsnitt.
 
Prime Video och seriens skapare ska ha planerat för totalt fem säsonger, så vi är fortfarande bara i början på berättelserna som vi kommer att få följa under de kommande åren.
 
Den första säsongen av "Maktens ringar" har fortfarande två avsnitt kvar där det senaste avsnittet, som regisserades av den svenska regissören Charlotte Brändström, definitivt höjde ambitionen ännu ett snäpp. Brändström har även regisserat det sjunde avsnittet som släpps nu på fredag, innan vi sedan får ta del av finalavsnittet nästa vecka. 
 
 
Det är fortfarande oklart när den andra säsongen förväntas bli klar, även fast man troligtvis kommer att göra allt för att undvika en inspelningstid på hela 18 månader även den här gången... så lär det vara en hel del efterarbete att göra även när den nya säsongen är färdiginspelad. Det lär med andra ord bli svårt att klämma in en fortsättning redan under 2023, så i bästa fall får vi nog hoppas på att få ta del av fortsättningen tidigast någon gång under 2024.
 

Läs också: Det största och mest ambitiösa "Maktens ringar"-avsnittet hittills

 
Vad har du tyckt om den första säsongen av "Maktens ringar" hittills? Kommer du fortsätta titta? Kommentera gärna nedan!
| 3 oktober 2022 22:30 |