Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 januari 2018 | 09:00

Säsong 11 av "The X-Files" blir Gillian Andersons sista

Årets säsong av "The X-Files" är slutet på en 25-årig era av sanningssökande för kultduon Fox Mulder och Dana Scully.
Den elfte säsongen av "The X-Files" blir det sista vi får se av Gillian Andersons kultkaraktär, Dana Scully, bekräftade skådespelerskan nyligen i en intervju med TV Insider.
 
- Jag har sagt från början att det inte blir något mer [av "The X-Files] för min del. Jag blev lite överraskad över hur chockade folk blev när jag sade det... men som jag förstått det är detta endast en säsong.
 
 
Gillian Anderson nämnde detta första gången redan under en panel på New York Comic-Con, i oktober, men det tystades då ned av Fox som inte verkade vilja hugga något i sten ännu.
 
Men eftersom Fox har valt att kalla årets "The X-Files"-återkomst som den andra delen av en eventserie, verkar Anderson räkna med att det inte blir något mer efter årets säsong. Efter 25 års tid kan man också förstå att hon är redo att lägga Dana Scully bakom sig - om Fox skulle få för sig att göra ännu fler säsonger det vill säga.
 

Läs också: Den elfte säsongen av "The X-Files" är mycket bättre än den förra

 
Den elfte, och sista för Gillian Anderson, säsongen av "The X-Files" har premiär nu på onsdag, den 4 januari, hos Viaplay.
 
Tror du att "The X-Files" skulle klara av fler säsonger, utan Gillian Anderson ombord? Kommentera gärna nedan!
| 1 januari 2018 09:00 |