Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 december 2017 | 20:45

Den elfte säsongen av "The X-Files" är mycket bättre än den förra

MovieZine har fått ta del av fem avsnitt från den nya säsongen av "The X-Files", som har premiär hos Viaplay nästa vecka.
"The X-Files" är en av de där stora kultserierna som inspirerade mängder av film och tv-skapare, under seriens glansdagar i mitten av 90-talet, vars tv-serier vi njuter av idag under tv-skapandets guldålder.
 
Fox Mulder och Dana Scully, tillsammans med den fantastiska intro-musiken och "the truth is out there"-mentaliteten är fortfarande helig för många av oss tv-älskare.
 
 
Därför blev fallet extra hårt när serien kom tillbaka, i början av 2016, och blev en sådan enorm besvikelse - som dessutom slutade med en gigantisk cliffhanger (utan att en fortsättning ens var beställd) som retade gallfeber på många.
 
Personligen gillade jag bara ett avsnitt ur den första delen av seriens revival; "Mulder & Scully Meet the Were-Monster". Vilket var ett av de få fristående avsnitten ur den föregående säsongen. När jag nu har fått ta del av fem av de totalt tio nya avsnitten, känns det (lyckligtvis) genast väldigt mycket bättre.
 
 
Den elfte säsongen lyckas nämligen hitta tillbaka till det där som fungerar bäst med "The X-Files". Mulder och Scullys kemi tillsammans, spännande konspirationer samt en ordentlig (och lite oväntad) dos av komedi.
 
Med det sagt, det enda FOX inte låter oss som sett avsnitten i förväg avslöja; är hur tusan de lyckas ta sig ur den där cliffhangern i det sista avsnittet under den förra säsongen - samt varför Scully är den som i trailers (inför premiären) legat i en sjukhussäng och inte Mulder. 
 
Hur allt det hänger ihop får vi givetvis reda på redan under det första avsnittet på den nya säsongen. Det enda avsnittet som jag verkligen inte tyckte om av de fem jag fick ta del av. Det finns minst sagt en hel del att säga om det, men vi får helt enkelt avvakta i nuläget.
 
 
Det jag vill ha sagt är bara; att det blir bättre - håll ut. Om du likt mig ändå har hängt med Mulder och Scully såhär långt på resan, som drog igång redan i september 1993 när det första avsnittet sändes, finns det verkligen ingen anledning att sluta nu.
 
Det finns gott om saker att se fram emot i vad som kommas skall, allt från en förklaring av Donald Trumps "Fake News" - och varför han fortfarande tror att fler än någonsin var på plats när han svors in som president, till spännande avslöjanden kring Mulder och Scullys son - och mycket mycket mer.
 
 
De nya avsnitten av "The X-Files" börjar att rulla hos TV3 och Viaplay redan nästa vecka, den 4 januari - dagen efter premiären i USA. "The truth is out there."
 
Kommer du att ge den elfte säsongen av "The X-Files" en chans? Eller är hoppet förlorat efter det förra försöket? Kommentera gärna nedan!
| 26 december 2017 20:45 |