Film

Skribent

MovieZine

31 maj 2023 | 19:00

Vem är Sasha Calle? Möt skådisen bakom Supergirl i sommarens stora DC-äventyr

Från såpaskådis till superhjälte: lär känna Sasha Calle som får fightas vid sidan av The Flash och Batman i sommar.
Kommande DC-filmen har såklart blivit rätt omskriven på grund av Ezra Millers stökiga privatliv - och samtidigt rejält hajpad tack vare Michael Keatons återkomst som Batman.
 
Men det finns ännu en hjälte att lära känna, och det är Supergirl. Karaktären har visserligen figurerat på tv i det så kallade Arrowverse, och några kanske minns långfilmen från 1984. Nu är det dock dags för den stora debuten i DCEU, och skådespelerskan Sasha Calle verkar mer än redo att tackla utmaningen.
 
- Det är så spännande att spela superhjälte, säger Calle i en nysläppt featurette.
 
- Jag minns att när jag gick ut ur college gjorde jag en vision-board. Där fanns Gal Gadot som Wonder Woman! Och jag känner mig så tacksam över att nu få spela Supergirl.
 
 
Vem är då Sasha Calle? Den 27-åriga musikern och skådespelerskan kommer från Boston och har colombianska rötter. Hon började agera 2017, men har mest medverkat i kortfilmer. Den enda stora rollen hittills är i tv-såpan "The Young and the Restless" där hon spelat rollen som Lola i hela 273 avsnitt, enligt IMDb.
 
Inget ont om såparoller, många stora stjärnor fick sitt genombrott den vägen. Men nu kan det vara dags att säga upp kontraktet. Calles långfilmsdebut i "The Flash" lär ge henne en hel del uppmärksamhet, och hon är redan klar för dramat "On Swift Horses" med Daisy Edgar-Jones.
 
I videon nedan får vi också höra regissören Andy Muschietti hylla Sashas hängivenhet till Supergirl-rollen och den hårda träning som krävdes. Kolla in:
 

"The Flash" får svensk biopremiär 14 juni.
| 31 maj 2023 19:00 |