Serie

Skribent

MovieZine

11 mars 2020 | 12:00

Sascha Zacharias tar över som Rebecka Martinsson

Ny säsong, nya fall och ett nytt ansikte i huvudrollen. Kriminalserien "Rebecka Martinsson" är tillbaka i vår.
Kriminalserien "Rebecka Martinsson" är snart tillbaka med nya rafflande fall. I andra säsongen tar "Skilda världar"-skådisen Sascha Zacharias huvudrollen, som tidigare har spelats av Ida Engvoll.

– Det kändes helt naturligt att göra rollen som Rebecka. Hon är en empatisk och känslostyrd person med en mycket stark instinkt som fungerar som en kompass i hennes jobb som åklagare. Men i jakten på sanningen tar hon ibland lagen i egna händer vilket skapar stora problem, säger Sascha Zacharias i ett pressmeddelande.
 
Large ebb66b8ac8287ee8a25838b4eb552ed2 samuel froler rebecka martinsson
 
Nu släpps de första pressbilderna från serien som utspelar sig i Kiruna med omnejd. Här arbetar Rebecka Martinsson på som åklagare sedan några år efter att hon lämnat Stockholm och flyttat till sin farmors hus i Kurravaara. Vid sidan om de komplicerade brottsfallen kämpar Rebecka med svåra livsval och blir även påmind om händelser i hennes förflutna som hon behöver ta itu med.

– Rebecka har funnit nära vänskap och även kärlek i Kiruna men hon har samtidigt väldigt svårt att släppa in de hon älskar på grund av saker som hänt tidigare i hennes liv. Det är något hon brottas med hela tiden, och något jag försökt ge uttryck för, säger Sascha Zacharias.
 
Large ebb66b8ac8287ee8a25838b4eb552ed2 eva melander rebecka martinsson
 
I rollistan syns även Guldbaggevinnaren Eva Melander, Samuel Fröler, Jakob Öhrman, Gunilla Röör, Thomas Oredsson och Ardalan Esmaili.

Den nya säsongen består av fyra kriminalfall uppdelade på åtta avsnitt. "Rebecka Martinsson" har premiär 27 april på C More och 6 maj på TV4.
| 11 mars 2020 12:00 |