Skribent

Alexander Svensson

13 februari 2024 | 11:30

Samuel L. Jackson vill göra en "Star Wars"-serie om Mace Windu

Mace Windu är inte död, envisas skådespelaren.
Samuel L. Jackson roll som jedimästaren Mace Windu i “Star Wars” är en av hans mest älskade, och han har länge uttryckt en vilja att återvända till karaktären. Den viljan finns fortfarande. I en intervju med Empire får han frågan om vad han skulle vilja göra i en potentiell Mace Windu-serie på Disney+. Svaret blir kort och koncist:
 
- ALLT, JA!
 
Mace Windu är en av Jacksons mest ikoniska roller.
 
Vad som möjligen komplicerar en storslagen återkomst är dock det faktum att Windu dödas av Anakin Skywalker och Palpatine i “The Revenge of the Sith”. Han blir av med en hand, elchockad och utslungad genom ett fönster. Även här har Jackson en kort och koncis kommentar levererad med stora bokstäver:
 
- HAN ÄR INTE DÖD!
 
Enligt Samuel L. Jackson dör man inte av det här.
 
Nu kan det hända att de som bestämmer borta på Lucasfilm inte delar Jacksons uppfattning angående Mace Windus eventuella överlevnad, så man ska kanske inte förvänta sig en Disney+-serie inom en snar framtid. Men om något sådant skulle bli av så är det inte första gången Jackson får en egen tv-serie i en ikonisk franchise: förra året fick hans Nick Fury ta på sig ledartröjan i Marvelserien “Secret Invasion”, med blandat resultat.
 
Vad tycker du, borde Samuel L. Jackson få återvända som Mace Windu i en egen serie?
 
| 13 februari 2024 11:30 |