Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

30 mars 2024 | 13:00

Hur stjäl man en hel planet? "Dear White Peope"-regissören kan ha svaret

Justin Simien är knuten till ett projekt med stora ambitioner i "Heist: Or, How to Steal a Planet".
I år är det tio år sedan som regissören Justin Simien slog igenom med den satiriska dramakomedin "Dear White People". Sedan dess har det varit ganska tyst om honom. Visst, han har jobbat, men de riktigt profilerande projekten har uteblivit. Kanske krävs det en planetstöld för att locka till sig lite välförtjänt uppmärksamhet igen.
 
"Heist: Or, How to Steal a Planet" är en serietidning skapad av författaren Paul Tobin och tecknaren Arjuna Susin, utgiven på det mindre serieförlaget Vault Comics, och utspelar sig på en planet vid namn Heist (kupp på ren svenska).
 
Där bor miljardtals av de värsta kriminiella karaktärer galaxen har att erbjuda. Vi får följa en bedragare och hans gäng när de ska genomföra den största stölden i galaxens historia - stjäla hela planeten Heist.
 
Justin Simien kommer regissera men lämnar över manusskrivandet till Christopher Yost, som gjorde sig ett namn som serietidningsförfattare innan han gick över till filmens värld. Bland annat kan ve se Yost namn på två av fyra "Thor"-filmer ("The Dark World" och "Ragnarok"). 
 
Eventuella skådespelare och premiärdatum är fortfarande en bra bit ifrån att avslöjas.
 
 

Läs också: Efter "Hellboy" - här är 5 serietidningar som måste filmatiseras

 
| 30 mars 2024 13:00 |