Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 november 2022 | 17:00

Så ser du hyllade miniserien "The English" gratis hos Prime Video

Under helgen har hela western-miniserien "The English", med Emily Blunt i huvudrollen, släppts hos Prime Video. Och nya kunder kan faktiskt se den gratis!
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Vårt snack med skådespelerskan Emily Blunt om "The English" är redan en av årets mest lästa intervjuer. Så det råder ingen tvekan om att intresset är stort för hennes senaste projekt; en western-miniserie om adelskvinnan Cornelia Locke och hennes hämndturné i vilda västern under året 1890. Se den nu på Prime Video.
 
Cornelia lämnar sitt gamla liv bakom sig hemma i London och beger sig över Atlanten, för att försöka hitta mannen som ligger bakom hennes sons dödsfall. Även om det visar sig bli det sista hon gör i livet. Tidigt i handlingen korsas hennes väg med spejar-pawneen Eli Whipp (Chaske Spencer), som tjänstgjort i den amerikanska militären och nu förväntar sig att få den bit mark han blivit utlovad. Men det går givetvis inte riktigt som varken han eller Cornelia har tänkt sig.
 
 
"The English" är skapad av manusförfattaren och regissören Hugo Blick, som både skrivit och regisserat seriens samtliga sex avsnitt. Han har tidigare bland annat skapat de hyllade tv-serierna "The Honourable Woman" och "Black Earth Rising". Ett genomgående tema i Blicks skapelser är att man som tittare verkligen behöver koncentrera sig för att hänga med - vilket definitivt är ett faktum även när det kommer till "The English".
 
Miniserien växlar mellan ett mer långsamt och explosivt berättande mellan avsnitten och avslutar med en final som förhöjer allt som kommit innan och belönar de mer uppmärksamma tittarna. Utöver Blunts och Spencers otroligt grymma skådespel i huvudrollerna så dyker även skådespelare som Stephen Rea, Rafe Spall, Ciarán Hinds, Toby Jones och Tom Hughes upp framför kameran. Och det råder knappast någon tvekan om att när det har blivit dags att kora årets bästa miniserier under nästa års Emmygala, så kommer många av rösterna att landa just på "The English".
 

▸ Här kan du starta din 30-dagars provperiod hos Prime Video och se hela ”The English”

 
 
Prova på Prime Video utan kostnad i 30 dagar
Prime Video bjuder alla nya kunder på en gratis testperiod på 30 dagar. Där kan du nu även streama hela första säsongen av den påkostade fantasyserien "Sagan om ringen: Maktens ringar", "Westworld"-skaparnas nya sci-fi-serie "The Peripheral" samt nya långfilmen "My Policeman" med Harry Styles i huvudrollen - helt utan kostnad i 30 dagar! (Ord. månadspris är 59 kr)
| 13 november 2022 17:00 |