Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

28 juni 2016 | 19:00

Så många avsnitt återstår av ”Game of Thrones”

Seriens skapare har en plan som fansen inte kommer gilla.
I veckan tog vi farväl av Jon Snow, Arya Stark, Daenerys Targaryen och alla andra maktgalna och hämndlystna typer i ”Game of Thrones” för i år. Väntan på den sjunde säsongen blir lång. 

Men, trots att serien är populärare än någonsin, är det också redan känt att intrigerna lider mot sitt slut. Seriens skapare David Benioff och D.B. Weiss har tidigare sagt att de ser finalen komma runt hörnet, och nu berättar de återigen hur många (eller få) avsnitt som väntar.

- Vi pratar om två säsonger till. Redan ganska tidigt i början såg vi en serie på 70-75 timmar, och där kommer vi att hamna. Säg 73 just nu.

”Game of Thrones” har hittills gått i sex säsonger á 10 avsnitt vardera. Så runt 13 avsnitt återstår, om herrarna får bestämma. Bara en sjunde säsong är hittills beställd av HBO, men det lutar alltså åt två nya säsonger som blir betydligt kortare.Det finns ingen anledning att dra ut på historien, menar Benioff:

- Vi vill berätta en sammanhängande historia med en början, mitten och slut. Vi har vetat ett tag hur det ska sluta, och vi rör oss mot det. Ni såg det i senaste avsnittet. Daenerys återvänder äntligen till Westeros, Jon Snow är kung i Norden och Cersei sitter på Järntronen. Alla pjäser är på plats. Vi är på väg mot den sista uppgörelsen. 

- Redan när vi sålde in serien till HBO så sa vi att den inte ska fortsätta för evigt. Det här ska inte bli en serie där vi för varje säsong försöker komma på nya historier. Vi ville se en enorm berättelse, som inte ska späs ut för att lägga på 10 extra timmar.

D.B. Weiss tillägger:

- Vi vill sluta medan folk fortfarande tittar och är engagerade. Lägga ner medan vi är på topp, hellre än att folk ska tänka ”tack och lov att det är slut”.

Läs också: Detaljen som alla missade i "Game of Thrones"

| 28 juni 2016 19:00 |