Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

29 juni 2016 | 10:00

"Game of Thrones" smög in en riktigt cool detalj i säsongsfinalen som alla missade

Lade du märke till denna detalj i säsongsfinalen? Vad ska det betyda?
"Game of Thrones" är verkligen en serie i särklass, som bygger upp pay-offs fem år i förväg och lägger ut falluckor lite här och där för att dra in oss i mysterier, spekulationer och osäkerhet. Det är inte bara fantastiskt hur dess skapare har lyckats väva ihop alla trådar efter att ha kokat ner så mycket bokmaterial till en TV-serie - det märks också att varje enskild produktionsavdelning lägger ner så mycket omtanke i det dem gör.

När du såg veckans säsongsfinal sveptes du säkert med av flammande explosioner, kungakröningar, drakar och Jon Snows avslöjade familjeträd. Den stora handlingen. Men märkte du den här hemlighetsfulla detaljen? Bilderna kommer från Decider.

Large def1d519577341e83bf46e8a9cc1bf1b got gold

Det ligger i detaljerna, som man brukar säga. En av de mer lågmälda scenerna som hamnade i skymundan var Samwell Tarlys besök i det häpnadsväckande stora citadellbiblioteket i Old Town. Förmodligen drogs din blick snarare till den bortre änden av rummet och din haka föll till golvet över hur många våningar - och böcker! - det rymms där inne. I så fall missade du att ta en närmare titt på den där ljusreflekterande kronan (eller vad det nu är) som dinglar förbi i förgrunden. Känns den igen? Du kanske känner igen den här...

Large def1d519577341e83bf46e8a9cc1bf1b got gold 2

Det är samma sorts runda metallgrej som vi har sett rotera över världskartan i öppningssekvensen genom 60 avsnitt! Vad ska detta betyda? Jo, det betyder väl att den här roterande sfären tillhör citadellets lärda mästare! Men vad betyder det i sin tur? Att kartan från titelsekvensen finns inuti citadellet? Har de någon magisk kraft? Eller hänger de i biblioteket för att referera till att serien bygger på en bok...? Är det bara ett verktyg för att navigera i astronomin? Varför har de familjernas vapendjur på? Jag vet inte... Kanske köpte Mästarna den på Comic Con för att de diggar "Thrones". Vem vet. Men det är nog ingen slump.

Läs också: Hur många avsnitt återstår av "Game of Thrones"?


Vad tror du att det här kan betyda?
| 29 juni 2016 10:00 |