Film

Skribent

MovieZine

29 maj 2019 | 09:20

Så blir nya "LasseMajas Detektivbyrå" - biopremiär 2020

Den 3 juni drar inspelningen igång av den nya LasseMaja-filmen "Tågrånarens hemlighet". Moa Gammel regisserar.
I början av nästa år har LasseMajas detektivbyrå ett nytt mysterium att lösa på bioduken. "LasseMajas Detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet" heter den sjätte LasseMaja-filmen som börjar spelas in i juni i Alingsås med omnejd. Moa Gammel regidebuterar och i rollerna som Lasse och Maja ser vi Nils Kendle och Polly Stjärne.– Jag tror jag har läst alla LasseMaja-böckerna och älskar dem, så det här kommer bli ett coolt sommarlov, säger Polly Stjärne som spelar rollen som Maja.– Jag och Polly kände inte varandra innan men nu har vi blivit riktigt bra kompisar precis som Lasse och Maja, säger Nils Kendle som spelar Lasse.

Större delen av inspelningen sker utanför Alingsås vid en tågstation som filmen kretsar kring. Polismästaren i Valleby spelas som vanligt av Tomas Norström och vi kommer att få lära känna nya karaktärer såsom flickan Klara, spelad av 8-åriga Rani Pyne.
 
 

Om filmen

 
Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.Fler nya karaktärer spelas av Tomas von Brömssen, Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg, Peter Viitanen med flera.

Biopremiären planeras till februari 2020.
| 29 maj 2019 09:20 |