Film

Skribent

MovieZine

2 december 2020 | 21:00

Så blir Beckfilmerna på C More år 2021

Lisa Ohlin regisserar de två kommande (sista?) filmerna i Beck-serien.
Peter Haber har nu spelat kommissarie Martin Beck i 40 (!) filmer sedan år 1997, och än är det krut kvar i gubben. I veckan släpps den senaste filmen "Beck - Utom rimligt tvivel" på C More. Ytterligare två filmer är inspelade och får premiär i början av år 2021.
 
Förutom Haber medverkar Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson, Martin Wallström, Måns Nathanaelson, Anna Asp och Rebecka Hemse i den nya omgången.

Här är vad vi vet om handlingen i de två kommande Beckfilmerna. För regin står Lisa Ohlin, känd för "Simon och ekarna" och "Sthlm Rekviem".
 

Beck 41 – Döden i Samarra (premiär 1 januari)

 
Foto: Johan Paulin
 
En kandidat till Nobels fredspris blir brutalt knivmördad i centrala Stockholm precis efter ett möte med två advokater från krigstribunalen i Haag. Ett av vittnena jobbade tillsammans med Alex när hon var stationerad i Mellanöstern och de har en dragning till varandra som gör att Josef tycker att hon bör hålla sig utanför utredningen. Men Klas Fredén pressar gruppen att lösa det politiskt laddade fallet innan SÄPO tar över.
 
Martin Beck är sjukskriven men fortsätter att gå till jobbet i väntan på en diagnos. Han, Oskar och Jenny tvingas förhålla sig till de växande spänningarna inom gruppen och det visar sig snart att flera av de inblandade bär på farliga hemligheter.
 

Beck 42 – Den förlorade sonen (premiär 5 februari)

 
Foto: Johan Paulin 
 
Ett käkben hittas i mitt ute i skogen. När resten av kroppen hittas visar det sig att den alldeles nyligen är flyttad och tillhör Viktor Eklund, försvunnen sedan fem år. Hans mamma, kända författarinnan Cecilia Eklund, har precis lyckats lägga hans försvinnande bakom sig. Martin Beck höll i utredningen om försvinnandet, men Alex tycker att den är ovanligt tunn och inte lik Martins vanliga arbete. Men Martin är väldigt förtegen och ovillig att prata om fallet.
 
Fredén däremot tvekar inte att skylla det dåliga arbetet på Martin. Det är mycket som inte stämmer. Martin är sjukskriven och mörkar för alla hur sjuk han verkligen är. Fredén däremot tar genast chansen och erbjuder Alex Martins tjänst. Han vill ha nytt blod i kåren. Men Alex ser ut att ha helt andra planer. Något som Josef uppmärksammar.
 
"Beck - Den förlorade sonen" beräknas få streamingpremiär 5 februari. Det är också den sista Beckfilmen som har utannonserats. I dagsläget är det inte känt om det blir några fler.
 

Streama alla Beck-filmerna på C More...

| 2 december 2020 21:00 |