Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 december 2022 | 19:00

Rymdskräck, Marvel och "Final Fantasy" - 5 spel som släpps i december

Från brutal rymdskräck, mörka Marvelhjältar till snabba bilar – här är de hetaste spelen som släpps under årets sista månad.
Efter en månad med med stortitlar som "God of War Ragnarök" och "Pokémon Violet/Scarlet" väntar ändå en ganska spännande avslutning på året med Marvel-spel, rymdskräck och en klassiker som får nytt liv.
 
Plocka fram handkontrollen, mys ner dig i soffan med en varm dryck och spela ett riktigt bra spel som stänger ute snön, kylan och slasket.
 
Här är de fem hetaste spelen du kan skaffa under december 2022.
 

"Marvel's Midnight Suns"

 
 
Efter flera förseningar är det äntligen dags att få kommandera de mer övernaturliga och mörka superhjältarna från Marvels persongalleri som Blade, Ghost Rider och Venom måste samarbeta med Avengers i det läckra strategispelet "Marvel's Midnight Suns".
 
Spelet handlar om att den onda organisationen Hydra frammanar demonernas drottning Lilith, för att skapa kaos i världen. Det blir därmed upp till Doctor Strange och Iron Man att rekrytera hjältar och antihjältar för att stoppa henne. Du spelar som The Hunter, en ny superhjälte som du får utforma med utseende och superkrafter.
 
Spelet utvecklas av Firaxis Games som ligger bakom "XCOM"-serien, så här väntas taktiska strider med karaktärer som Captain America, Wolverine, Spider-Man, Venom, Morbius och Captain Marvel. Det utlovas även dialogval och en berättelse som kan ta olika vägar.
 
Plattform: Playstation 5, Xbox Series X/S och PC
Datum: 2 december
 

"Need For Speed Unbound"

 
 
Med en konstnärlig stil som blandar graffiti med realism gäller det att köra så det ryker i det kommande racingspelet "Need for Speed Unbound" av Criterion Games.
 
Spelet utspelar sig i den fiktiga Chicago-staden Lakeshore City, där du får åka runt i en öppen värld och köra street racing och fly från polisen för att få poäng likt i föregångaren "Need for Speed Heat".
 
Criterion Games har tidigare gjort spel i "Burnout"-serien samt "Need for Speed: Hot Pursuit", "Need for Speed: Most Wanted" och "Need for Speed Rivals" - så här väntar fartfylld racing.
 
Plattform: Playstation 5, Xbox Series X/S och PC
Datum: 2 december
 

"The Callisto Protocol"

 
 
"The Callisto Protocol" är ett skräckspel som utspelar sig 2320 på en fängelsekoloni på planeten Jupiters måne Callisto, där du tar dig an rollen som fången Jacob Lee samtidigt som platsen invaderas av ohyggliga utomjordingar.
 
Spelet regisseras av Glen Schofield som tidigare var med och skapade "Dead Space"-serien, vilket kanske säger något om vilken typ av skräck vi kan förvänta oss av det här. Som exempel ska det vara så pass groteskt och våldsamt att den japanska byrån för åldersmärkning CERO valt att inte släppa spelet i landet.
 
Till din hjälp har du bland annat ett gravitationsvapen som tidigare användas av fängelset för att kontrollera fångarna, samt har möjligheten att hugga av kroppsdelar på monstren på brutala sätt.
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Playstation 5, Xbox Series X/S och PC
Datum: 2 december
 

"Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion"

 
 
Inför den kommande andra delen i den påkostade remaken av klassikern "Final Fantasy VII" väntar en nyversion av det gamla PSP-spelet, den här gången med titeln "Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion".
 
Här får vi följa berättelsen om soldaten Zack Fair innan händelserna i "Final Fantasy VII", då han och Sephiroth ger sig ut på ett uppdrag för att hitta deras försvunna kollega Genesis under kriget mellan företaget Shinra och folket i staden Wutai.
 
Square Enix lovar rejält uppiffad grafik med nya karaktärsmodeller och bakgrunder, ett förbättrad stridssystem med nya funktioner och ett remastrat soundtrack. Har du aldrig spelat "Final Fantasy VII" och inte vill bli spoilad på stora händelser i kommande "Final Fantasy VII Rebirth", ska du dock kanske vänta med att spela det här...
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Playstation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch PC
Datum: 13 december
 

"High on Life"

 
 
I en avlägsen framtid där mänskligheten har tillfångatagits av en utomjordisk kartell för att användas som droger spelar du en prisjägare som i förstapersonsvy måste rädda galaxen med hjälp av talande vapen, som många gånger är ganska vulgära.
 
"High on Life" är skapat av Squanch Games ("Trover Saves the Universe") och regissören Justin Roiland, som ligger bakom knäppa tv-serier som "Rick and Morty" och "Solar Opposites", där de pratande vapnen spelas av komiker som J.B. Smoove, Tim Robinson och Tom Kenny.
 
Erich Mayr som arbetat på spelet beskriver stilen som att "Blade Runner" möter "The Muppets", vilket helt klart låter som ett lovande koncept.
 
Plattform: Xbox Series X/S, Xbox One och PC
Datum: 13 december
 
Vilka spel ser du fram emot i december?
| 2 december 2022 19:00 |