Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 juni 2022 | 09:20

"Final Fantasy VII Remake" blir en trilogi

"Final Fantasy VII Rebirth" släpps under vintern 2023 och har fått en första trailer.
För ungefär två år sedan släpptes "Final Fantasy VII Remake", som är den första delen i en nyversion av det klassiska rollspelet "Final Fantasy VII" från 1997.
 
Då kallade jag det för "en nostalgitripp och en oerhört påkostad modern tolkning av den älskade klassikern", som "får mig att tappa hakan" här. Det belönades med betyget 5 av 5.
 
Sedan den första delen släpptes har det varit väldigt tyst om de efterföljande delarna, men nu i samband med att originalet firar 25 år gick Square Enix ut med att den andra delen heter "Final Fantasy VII Rebirth" som släpps under vintern 2023.
 
 
Dessutom fick vi veta att det officiellt blir tre delar som återberättar "Final Fantasy VII", så det dröjer helt enkelt några år innan vi får se berättelsen avslutas.
 
- "Final Fantasy VII Rebirth" designas så att du kan njuta av det här spelet oavsett om de känner till originalspelet eller inte. Faktum är att nya spelare till och med kan njuta av att börja sin resa här. Cloud och hans vänner ger sig ut på en ny resa i det här spelet och jag tror att det kan ge spelaren en fräsch, ny upplevelse. Jag ser fram emot att dela avsikten bakom att namnge den första titeln "Remake" och den andra titeln "Rebirth", säger Tetsuya Nomura på Square Enix.
 
"Final Fantasy VII Rebirth" släpps till Playstation 5 under vintern 2023.
 
 
Om du tycker att väntan på nästa del är olidlig så har Square Enix något att trösta dig med, nämligen att även prequel-spelet "Crisis Core: Final Fantasy VII" får en remake redan i höst.
 
"Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion" återskapar Playstation Portable-spelet från 2007 med ny grafik, men inte riktigt med samma budget som "Remake och "Rebirth.
 
Spelet släpps nämligen inte bara på Playstation 5, utan även till Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch och PC.
 
 
 
"Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion" handlar om Zack Fair, som har en viktig koppling till två av originalets huvudpersoner Cloud Strife och Aeirth Gainsborough. Handlingen utspelar sig sju år innan händelserna i "Final Fantasy VII", där vi får veta mer om Zack och vad som inträffade innan originalet.
 
Personligen tycker jag att det är en typexempel på en onödig prequel, som mest bara förklarar och komplicerar saker och ting i onödan. När det begav sig var det spännande att få återvända till den här världen och rent spelmekaniskt är det ganska kul, men jag är inte överdrivet peppad på att handlingen ska bli officiell även för de nya versionerna.
 
Förutom de här två spelen är även "Final Fantasy VII: Ever Crisis" på gång, som är ännu en remake av originalet med simplare grafik som kommer till mobiler.
 
Ser du fram emot "Final Fantasy VII Rebirth" och "Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion"?
| 17 juni 2022 09:20 |