Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 juni 2021 | 11:14

Square Enix jobbar på en animerad serie baserad på "Final Fantasy IX"

Den franska animationsstudion Cyber Group Studios arbetar på en tecknad tv-serie baserad på "Final Fantasy IX", tillsammans med spelskaparna Square Enix.
År 2001 släpptes det japanska rollspelet "Final Fantasy IX" till Playstation här i Sverige, några månader efter att den efterföljande konsolen Playstation 2 hade lanserats. 
 
Detta ledde till att spelet hamnade lite i skymundan av de nya teknologiska framstegen, det kommande "Final Fantasy X" och den föregående favoriten "Final Fantasy VII". Trots det har spelet fått något av en kultstatus på senare år och anses av många (inklusive mig) vara det absolut bästa i serien. 
 
 
Enligt sajten Kidscreen har den franska animationsstudion Cyber Group Studios fått i uppdrag att tillsammans med Square Enix producera en tecknad tv-serie baserad på spelet, som är riktad till 8-13 åringar. 
 
- Spelet har en stark potential för en bred publik. För de som inte känner till "Final Fantasy IX" kommer detta vara en bra introduktion och för de många som redan gör det blir det en fördjupning i ett universum de kommer älska, säger studiochefen Pierre Sissmann. 
 
"Final Fantasy IX" handlar om tjuven Zidane, som kidnappar prinsessan Garnet tillsammans med en kringresande teatergrupp. Vad som börjar som ett brott leder till en resa genom världen där de måste samarbeta för att rädda världen från onda krafter. 
 
Spelet är numera tillgängligt på en rad olika format som Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox-konsoler och PC i en grafiskt förfinad version med en del nya smidiga funktioner. 
 
Vilket "Final Fantasy" är din favorit? Tror du att nian kan fungera som tecknad tv-serie?
 
 
 
| 22 juni 2021 11:14 |