Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 mars 2023 | 17:00

Rymdäventyret "Starfield" har äntligen fått ett datum

"The Elder Scrolls: Skyrim"-studions kommande science fiction-spel släpps på Xbox och PC i höst.
Det efterlängtade science fiction-äventyret "Starfield" som är utvecklat av "The Elder Scrolls: Skyrim"-studion Bethesda Games Studios har försenats flera gånger, men nu verkar det som att vi faktiskt kommer att få spela det under 2023.
 
I en ny trailer för spelet avslöjar spelets regissör Todd Howard att spelet släpps den 6 september till PC och Xbox Series X/S, där det kommer att ingå i prenumerationstjänsten Game Pass.
 
Spelet skulle egentligen ha släppts redan hösten 2022, men så blev det inte. Den här hösten är det dock (förhoppningsvis) äntligen dags att ge sig ut på ett enormt rymdäventyr.
 
 
"Starfield" utspelar sig år 2330 där du är en medlem av organisationen Constellation, som beskrivs som den sista gruppen av rymdresande, som är är ute efter att hitta förlorade utomjordiska artefakter. Rollbesättningen består av en mångkulturell besättning av flera generationer och berättelsen kommer undersöka existensen av gudomlighet.
 
Förutom att du får skapa din egna karaktär kommer du kunna anpassa dina vapen, baser och inte minst ditt rymdskepp - som du kan använda för att resa mellan planeter och panga skurkar med, i både första- och tredjepersonsvy.
 
Bethesda Games Studios har tidigare gått ut med att spelet kommer innehålla över 100 solsystem med över 1000 planeter att utforska, vilket låter häftigt - men kanske lite för mycket? Risken är att många av planeterna är kopior av varandra och att de är tomma på innehåll, men det återstår att se.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Den 11 juni kommer en Starfield Direct hållas på Youtube, där vi kommer att få följa med in i spelstudion och få en djupdykning av spelet.
 
- Spelet innehåller mycket av det du kan förvänta dig av oss, men det är också en väldigt unik upplevelse. Vi vet att ni längtar efter att få spela något nytt av oss. Tro oss, vi med. Vi saknar det och ser fram emot att få spela det med er alla, säger Todd Howard i klippet.
 
"Starfield" kommer till PC och Xbox Series X/S i början av 2023 och kommer ingå i Game Pass.
 
Är du peppad på Bethesda Game Studios kommande spel?
| 8 mars 2023 17:00 |