Film

Skribent

Mats Karlsson

25 maj 2014 | 00:01

Rykte: Wright lämnade "Ant-Man" efter manusbråk

Marvel sägs ha gjort en kraftig omarbetning av manuset som fick Edgar Wright att slänga in handsken.

Igår kom det chockartade beskedet att Edgar Wright lämnar sitt passionerade projekt "Ant-Man", något som Wright har jobbat med sedan 2006. Efter Marvels och Wrights gemensamma pressmeddelande började man fundera vad som egentligen hade hänt. Nu har Latino Review grävt lite och kommit fram till att Marvel hade gjort en kraftig omarbetning av manuset som blev för mycket för Wright.

Latino Reviews börjar direkt med att avfärda två rykten som dök upp igår kväll, nämligen att Wright fick sparken och att Wright låg så mycket efter i schemat att Marvel hade förlorat förtroende på den brittiske regissören. Inget av det är sant, hävdar sajtens källor. 

Det som fick Wright att lämna projektet började för tre månader sedan, när Marvel protesterade och ville ha in franchise-karaktärer och den moraliska kärnan. Wright och medförfattaren Joe Cornish skrev nytt manus där man följde deras önskemål, utan att rubba på deras egen vision.

För sex veckor sedan tog Marvel deras manus ifrån dem och bad två andra sämre rankade manusförfattare skriva om det, där en av dem jobbade hos Marvel. Edgar höll sig lugn och väntade på det nya manuset. Tidigare i veckan var manuset klart, som visade sig vara uselt, homogeniserat och långt ifrån Wrights egen vision. Igår träffade Wright Marvel och rev sitt kontrakt.

Vad tycker ni, låter det rimligt eller var anledningen någon helt annan?

| 25 maj 2014 00:01 |