Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 november 2023 | 11:52

Rykte: Två stora "Star Wars"-serier blir fördröjda

Både "Andor" och "Skeleton Crew" är vilse bland stjärnorna.
Enligt Star Wars-fansajten Bespin Bulletin så får Star Wars-fans förbereda sig på besvikelse då två stora kommande serier blivit fördröjda. Det rör sig dels om den andra säsongen av “Andor” och dels om den Jude Law-ledda “Skeleton Crew”.
 
“Andor”, med Diego Luna och Stellan Skarsgård i huvudrollerna släppte sin första säsong förra året, och gjorde kritiker och fans lyriska. Det var mörkt, det var jordnära, det hade djup, och fokus låg på en politisk berättelse om revolution i galaxen lång, långt borta. Den hett efterlängtade andra säsongen hann spela in det mesta (men inte allt!) innan årets storstrejk i Hollywood slog till. Enligt Bespin Bulletin missar den sitt avsedda releasedatum under 2024 och flyttas istället till 2025.
 
Den här suddiga bilden på Jude Law i rymden är mer eller mindre det enda vi fått se av "Skeleton Crew" - en serie som enligt Lucasfilms planer skulle ha släppts i år.
 
“Skeleton Crew” som utvecklas av “Spider-Man”-regissören Jon Watts och har Jude Law i huvudrollen sägs också bli försenad. Det faktum att seriens senaste officiella datum från Lucasfilm var “i slutet av 2023”, och vi trots det inte ens fått en teaser implicerar att den nog allt är fördröjd. Enligt ryktet kan det ha blivit med så mycket som ett år, och “Skeleton Crew” siktar isåfall på premiär i slutet av 2024.
 
Orsaken till fördröjningarna är med största sannolikhet strejken i Hollywood, som bland annat också lett till att Marvel endast släpper en film under nästa år. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att de här ryktena endast är just rykten, och inte ska ses som officiell information från Lucasfilm. Star Wars-fans kan hursom alltid trösta sig med att det verkar som att High Republic-serien “The Acolyte” och den tredje säsongen av animerade “The Bad Batch” inte är allt för långt bort.
| 29 november 2023 11:52 |